Jape Ventgolv

Japes ventilerade golv är den effektiva lösningen vid problem med fukt, lukt, emissioner och radon i betongplattor och källarväggar. Komforten i rummet höjs och en tidigare riskkonstruktion blir fuktsäker och hållbar.

Jape Ventgolv kan användas i alla typer av byggnader. Exempelvis villor, flerbostadshus, skolor, sjukhus, kontor, sportanläggningar, industrier.

"Produktnyhet" Rökpuff Rökpuff

Har aldrig varit så lätt att kontrollera luftflöden som nu! 

Jape Rökpuff är ett helt nytt verktyg för att skapa rök. Den kan användas för att kontrollera ventilation och upptäckaläckage och drag i en byggnad. Röken är helt ofarlig och luktar i princip ingenting. En rökpatron räcker till ca 1000 puffar och batteriet kan laddas i en USB-port. Mer information finns på www.japeventgolv.se

Funktion

Rumsluft sugs ner i golvet via tilluftsdon och fördelar sig längs golvets bredd med hjälp av en kanal i golvet. Luften går sedan genom golvet till en kanal på motstående sida av rummet. Där samlas den ihop och leds ut via spirorör, med hjälp av en fläkt. Långsidorna är täta. På vägen genom golvet följer fukt, lukt och radon med luftströmmen ut ur byggnaden.

Material

Varje enskilt objekt projekteras och anpassat materialpaket levereras. Komponenterna är noga utvalda och alla detaljer är utformade för bästa funktion och montage. Allt ingående ­material är oorganiskt, fukttåligt och åldersbeständigt. Valfritt övergolv med lägsta totala bygghöjd på 23 mm med parkett direkt på distansmattan. Även spånskiva och flytspackel kan väljas. Cellplast läggs vid lite högre bygghöder och det går utmärkt att ha golvvärme i ett Jape Ventgolv.

Kvalitet och miljö

Jape Ventgolv är P-märkt enligt RISE (Research Institutes of Sweden) certifieringsregler som är en branchstandard för mekaniskt ventilerade golv. P-märkningen innebär kvalitetssäkring från projektering till färdigt golv. Montering skall utföras av utbildade montörer. Täthetskontroll utförs innan övergolv läggs och injustering/slutkontroll utförs när hela installationen är klar. Alla installationer förses med driftslarm för att säkerställa framtida drift. Jape Ventgolv är även registrerat och miljöbedömt av de tre största aktörerna i Sverige; SundaHus, Basta och Byggvarubedömningen.

Vägledning vid projektering

På vår websida www.ventgolv.se hittar du mer information om våra ventilerade system. Hör gärna av dig via telefon eller e-post om du behöver vägledning i ditt projekt. Och skicka en måttsatt/skalenlig ritning till oss om du vill ha ett förslag och en offert på materialpaket för ditt projekt. Vi behöver även uppgifter om bygghöjd på golv, takhöjd, lämplig placering av fläkt, gatuadress och ort samt övriga relevanta uppgifter om golvet eller huset. Förslag och offert kostar inget.

Kontakta oss gärna för rådgivning eller förfrågan. 
E-post: info@ventgolv.se
Telefon: 0451-744 220.

För mer information om Jape Ventgolv:

ventgolv.se

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan