Panorama 2500X833 (1)

40 år av friska hus

I 40 år har JAPE utvecklat lösningar för friska hus. Idag erbjuder vi ett brett produktsortiment som gör det enkelt att underhålla såväl inomhus som utomhus. På så vis får dagens husägare mer tid över till annat samtidigt som huset bevaras för framtida generationer.

JAPE grundades 1984 i Markaryd av Peter af Klinteberg. Idag drivs JAPE Produkter AB och systerbolaget JAPE Ventgolv AB av Peters barn som delar hans passion för friska hus. Sedan 1994 finns all verksamhet i Hässleholm, här utvecklas nya produkter och lösningar och här har vi också vår produktion och vårt lager. Totalt är vi ett 20-tal medarbetare som dagligdags jobbar för friska hus och nöjda kunder. 

Läs mer
Familj 960X640 (1)

Vår vision

Underhållbara produkter för friska hus.

Ansvarsfullt företagande med omtanke för nästa generation

Visste du att JAPE grundades för att åtgärda problemen som uppstod i de hastigt byggda  miljonprogrammen på 60- och 70-talet? Brister i konstruktionen och dåtidens byggmaterial gjorde de boende sjuka. Som ett svar på detta utvecklade JAPEs grundare Peter af Klinteberg i början på 80-talet mekaniskt ventilerade golv, ett system som effektivt åtgärdar problem med dålig lukt, fukt och radon i betongplattor. De ventilerade golven marknadsförs idag av systerbolag JAPE Ventgolv AB.

Sedan dess har JAPE utvecklat lösningar som bidrar till miljöer där människor trivs och mår bra. Med största omsorg för vår planet och nästa generations husägare vill vi göra det enkelt att underhålla och bevara. För vi vet att underhåll av hus inte bara är en god investering, det bidrar också till husets livslängd och välmående för de som bor där. På så vis tar vi ansvar för nästa generation, ett hus i taget.

Miljonprogrammet 960X640

Genom generationer framöver

"Ansvarsfullt företagande betyder att vi tar mesta möjliga hänsyn till miljön och visar omtanke för såväl medarbetare som kunder. Jag är stolt över att få förvalta och utveckla det fina företag som min pappa grundade och jag hoppas att vi i flera generationer framöver ska få bidra till friska hus och vackra miljöer där människor trivs och mår bra."

Pia af Klinteberg

Pia 960X640 Färg

Vår affärsidé

JAPE Produkter erbjuder funktionella produkter för hållbart underhåll av fastigheter. Vi gör det enkelt för hemmafixare och proffs att skapa rena och fina ytor.

Stoby

"Vi har i stort sett varit med från starten som en av JAPES allra första återförsäljare. Jag minns att kunderna till en början var skeptiska, Grön-Fri var en helt ny produkt och ingen quick-fix, men när de väl provat den och sett dess effekt kom de ofta tillbaka för att köpa mer. Idag är JAPEs produkter en viktig del av vårt sortiment som kunderna specifikt efterfrågar. JAPEs produkter och koncept som bygger på att göra underhåll enkelt ligger helt rätt i tiden. Vi på Stoby ser fram emot ett fortsatt gott samarbete."

Rickard Olsson, medarbetare och tidigare ägare av Stoby

Rickard Olsson 1