Om Jape

Vi är ett familjeföretag som snart fyller 40 år. Med vår passion att vara problemlösare sätter vi dig som kund i första rummet. Vårt mål är att skapa friska hus för dig att leva och verka i.

Verksamhetsidé

Jape Produkters målsättning är att skapa mervärde för dig som kund genom att erbjuda funktionella produkter för växande problem i och på fastigheter. Genom återförsäljare och entreprenörer erbjuder vi ett brett sortiment inom bekämpning av påväxt, rengöring och tillbehör. Jape Produkter är problemlösaren för friska och sunda hus.

Vi är ett familjeföretag med långsiktigt och hållbart perspektiv i alla aspekter. Med egenutvecklade produkter och med egen produktion och lager ligger vi i framkant av utvecklingen för att möta kundernas önskemål och behov. 

Vi leder utvecklingen och är det självklara valet för friska hus.

Vår vision

Att skapa vackra och rena hus för alla.

Jape är det självklara valet för hemmafixare och proffs när det gäller hållbar påväxtbekämpning och rengöring. Våra innovativa produkter finns där kunden förväntar sig att hitta dem.

Jape – För friska hus.

Nytta för dig som kund

Med Japes produkter får du fina ytor som höjer både intryck och värde på din fastighet. Du upptäcker snabbt den enkla och effektiva användningen, du spar tid och kan ägna dig åt andra saker. Med vårt fokus på kvalitet och funktion kan du alltid lita på produkter från Jape, och bli inte förvånad om slutresultatet blir bättre än vad du har förväntat dig.

Våra kärnvärden

ProblemlösareVår grundare var en innovativ person som idogt sökte svar på fukt, lukt- och mögelproblem i hus och vi är stolta problemlösare än idag. Vi vill att du ska uppleva glädjen i våra innovativa produkter.

Funktion & KvalitéVåra produkter har garanterad effekt. Med våra enkla produkter blir du en lösning rikare. Varje gång. Året om.

Engagemang & passionVi bryr oss om våra kunder. Vi ger våra kunder den bästa tänkbara servicen och rådgivningen om produktanvändning.

MiljöVi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Vår strävan är att med precisa arbetsråd ge förutsättningar för rena ytor med så lite miljöpåverkan som möjligt.

Milstolpar i Jape´s historia 

1984-1993
Jape startas av Peter af Klinteberg i Markaryd. Verksamheten var inriktad på att utveckla och montera mekaniskt ventilerade golv. Det ursprungliga namnet var Jape Ventilagegolv AB.

1994-2001
År 1994 flyttar Jape sin verksamhet till Hässleholm. Grön-Fri lanseras 1996 och grundarens söner Claes och Pierre börjar på Jape slutet på 90-talet. Sortiment med Plast & Papper samt träoljor finns bland produkterna. Namnbyte sker till Jape Produkter AB.

2002-2008
Produkterna Mögel-Fri, Prick-Fri, Målningstvätt, Underhållstvätt, Sanera och Redo lanseras. Ny grafisk profil tas fram och med bredare marknadsföring tar försäljningen fart.

2009-2014
Åren efter grundarens bortgång präglas Jape Produkter av utveckling med bl.a. nya lokaler, utökning av säljare, investering av helautomatisk tillverkningslinje och renodling av produktsortiment. Konceptet Grön-Fri Entreprenör lanseras. Jape blir utsedd till årets företag i Hässleholm 2013.

2015-2019
Utvecklingsår och nya samarbeten. Utsedd till gasellföretag 2015 av tidningen Dagens Industri. Jape Produkter stärks med flera nya medarbetare. Varumärket Inviro lanseras och våra produkter finns nu i stort sett hos alla färg-och bygghandlare i Sverige. Jape ISO-certifieras enligt 9001, 14001 och 45001.

2020
Det bästa året i Jape Produkters historia. Grundarens dotter Pia tar över som VD. Jape Ventgolv blir ett eget bolag.

Utmärkelse

Vi har fått utmärkelsen ”Årets företag i Hässleholm 2013”.

 

 

 

Utmärkelsen "Årets Gasell" fick vi 2015.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan